Atelierele ARPRO

Am visat la un loc de întâlnire, de regăsire a identității și de descoperire a originii, pentru copiii români din Roma și Genzano. Ne-am dorit ca generația mai tânără să învețe limba română în mod corect prin metode moderne și atractive, să își formeze aptitudini, dar și o atitudine corectă față de limba și cultura lor sau a părinților lor.

În lumea actuală, relația oamenilor cu natura este din ce în ce mai precară, de aceea, abordarea pedagogică la Școala Populară ARPRO se inspiră din modelul educativ Montessori care încurajează reconectarea cu natura, plecând de la observarea atentă a mediului în care trăim. Atelierele iau în considerare reguli și consecințe, nu pedepse, puse cu blândețe și dragoste, pentru a ajuta copiii să-și dezvolte empatia și răbdarea.


Cu aceste două obiective în minte, apropierea de limba română și atenția către mediu, șase profesioniști în pedagogie, psihologie și comunicare au ales să creeze atelierele ARPRO în 2018.

În plus, Școala populară ARPRO promovează principiile economiei circulare și reducerea cantităților de deșeuri prin refolosirea materialelor reciclate pentru confecționarea de obiecte utile și decorațiuni în cadrul atelierelor. Scopul principal este educarea comunității (părinți și copii) cu privire la modul de gestionare a deșeurilor, conservarea resurselor și, implicit, a mediului înconjurător.

În funcție de vârstă, copiii pot face parte din: grupa Toporașilor (4-7 ani), grupa Bujorilor (8-10 ani) sau grupa Floare de colț (11-14 ani).

”Lăsați copiii liberi, lăsați-i să se joace, lăsați-i să alerge afară când plouă, să se descalțe când găsesc bălți de apă, iar când iarba este umedă de rouă, lăsați-i să alerge desculți să o calce; lăsați-i să se odihnească liniștiți când copacul îi invită să doarmă la umbra lui. Lăsați-i să strige si să râdă când soarele îi trezește dimineața, așa cum trezește orice altă ființă vie care își împarte ziua între veghe și somn”

(M.Montessori, 1948)

Descoperă mai multe despre fiecare atelier:

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: